Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: De mooiste wadi's van de Sinaļ woestijn
De mooiste wadi's van de Sinaļ woestijn:

Wadi's, droge rivierbeddingen die slechts na een zeldzame onweersbui water bevatten, zijn al duizenden jaren van essentieel belang voor de woestijnvolkeren overal ter wereld. Omdat wadi's diep uitgesneden valleien zijn, komt het grondwater hier veel dichter bij de oppervlakte dan in de rest van de woestijn, waardoor er veel meer plantengroei is. In sommige wadi's is het planten en dierenleven zo uitbundig en divers dat een korte stop tijdens een woestijntocht zeker de moeite loont.

  • Wadi Ghazala: Prachtige zandduinen en veel fauna en flora, zoals de alomtegenwoordige acacia's, maar ook wilde gazelles.
  • Wadi Mandar: Een grote vallei tussen Sharm el Sheikh en Dahab, waar geregeld kamelenraces en bedouinen trouwfeesten plaatsvinden.


  • Dadelpalmen langs een droge wadi

  • Wadi Naseb: Een enorme vallei die helemaal van Mount Catharina tot Dahab loopt. De hogere gedeeltes zijn groen en dichtbegroeid terwijl dichter naar de kust toe verschillende kleine oases vol palmbomen langs de wadi terug te vinden zijn.
  • Wadi Swall: Hier, tussen Sint Catharina en Nuweiba, bevindt zich een authentiek bedouinendorpje waar je ook kan overnachten. Het bevindt zich vlakbij de prehistorische site van Nuwamis.
Zeker even belangrijk is dat wadi's van nature uit gemakkelijke wegen vormen doorheen de woestijn en de bergen, waar de Bedouinen al generaties lang gebruik van maken en ook de moderne wegen doorheen het Sinaļ-schiereiland lopen grotendeels door de oude wadi's.

Terug naar bezienswaardigheden