Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: Transport
Transport in Sharm el Sheikh:

 • Luchthaven: De internationale luchthaven van Sharm el Sheikh bevindt zich slechts op enkele kilometers van Sharm el Sheikh en de resorts van Na'ama Bay. Door de grote aantallen toeristen die hier per chartervlucht toekomen, kan het in het hoogseizoen wel eens zeer druk worden, maar de faciliteiten zijn op westerse maat geschoeid, met verschillende tax-free shops en cafetaria's.

 • Huurauto: In Egypte rijdt men rechts en snelheidsbeperkingen worden zelden gerespecteerd. All-in verzekering is dan ook aangeraden. Internationale rijbewijzen worden aanvaard als je een auto wenst te huren.

  De toestand van de wegen evolueert in de goede richting. de grote verkeersassen zijn mooi geasfalteerd, maar druk bereden. Omdat niemand zich aan de verkeersregels houdt, kunnen er snel gevaarlijke situaties op de baan ontstaan, zeker als je als toerist niet gewend bent aan de lokale manier van rijden.


 • Haven: De haven van Sharm el Sheikh was initieel een vissershaventje, later uitgebreid met voorzieningen voor de Egyptische Marine. Tegenwoordig bestaat het grootste deel van de activiteiten in de kleine haven uit excursies voor duikers en snorkelaars. Tot nu toe zijn er weinig cruiseschepen die aanleggen in Sharm el Sheikh, enkel de schepen die passeren langs het Suezkanaal meren soms aan in deze havenstad.

  Er is ook een ferryverbinding per catamaran tussen Sharm el Sheikh en Hurghada, meermaals per dag. Voor de vertrekuren kan je je best ter plaatse informeren.


 • Locale Egyptische taxi

 • Openbaar vervoer: De openbare bus is een ideaal transportmiddel in Egypte: Door de goede hoofdwegen kunnen grote afstanden in beperkte tijd worden afgelegd en de kostprijs is enorm laag.Als toerist op een excursie zal je echter meestal in een privébus ergens naartoe gebracht worden, maar zelfs dan is de prijs nog heel draaglijk.

  In Egypte vindt je ook overal minibusjes (service taxi's) die je voor enkele ponden afzetten waar je maar moet zijn, zolang het langs hun volgweg ligt. Heel gemakkelijk, snel en supergoedkoop éénmaal je door hebt hoe het allemaal in zijn werk gaat.

  Op plaatsen waar er geen of weinig publiek transport aanwezig is kan je genoodzaakt zijn te liften, waarbij je een kleine fooi geeft aan de bestuurder.


 • Fiets: Door de hitte is fietsen in de Sinaï niet aan te raden. Ook de onveilige verkeerssituatie en het totale gebrek aan voorzichtigheid van de lokale automobilisten zijn een reden om de fiets aan de kant te laten in Sharm el Sheikh.


 • Taxi: Privé taxi's zijn een luxe in Egypte en zijn dan ook gevoelig duurder dan het openbaar vervoer. In Sharm el Sheikh betaal je gemiddeld zo'n 20 pond voor een taxirit, maar aan de luchthaven kan dit oplopen tot zo'n 50 pond. Geregeld zie je ook door paarden voortgetrokken karren rondrijden, de caleches, deze zijn goedkoper en leuker, maar uiteraard ook veel trager.