Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: Nationale parken in de Sinaï
Nationale parken in de Sinaï:

Ondanks een aarzelende start is een belangrijk deel van de kustlijn van het Sinaï schiereiland nu beschermd natuurgebied waar strenge regels gelden met betreking tot toerisme en andere mogelijk vervuilende activiteiten. Hieronder worden de drie belangrijkste opgesomd met een kleine beschrijving:

Abu Gallum National Park

  • Ras Abu Gallum: Groot nationaal park met een bedouinen dorp en beperkte accommodatiemogelijkheden in traditionele hutten. Dit park bezit prachtige landschappen en ongerepte snorkel- of duikplekken, de ideale plek om je één te voelen met de natuur. Er zijn geen winkels of bars en het voedsel wordt bereid door de lokale bedouinen families of je safarigids. Dit is de Sinaï op zijn best en doet vermoeden hoe Dahab eruit moet gezien hebben zo'n 30 jaar geleden. Het is mogelijk om dit park als een dagtrip te bezoeken, maar een overnachting zal je veel meer doen beseffen hoe prachtig de omgeving wel niet is.
  • Nabq: Nationaal park met iets uniek voor de Sinaï: Mangrove moerassen. De belangrijkste troeven van dit park zijn de natuurlijke oases, scheepswrakken en een goed informatiecentrum dat gedetailleerde informatie over de fauna en flora en de geschiedenis van het park geeft, meer dan de moeite van een bezoek waard. Een aanrader is het kayaken in de mangrove moerassen en kan zonder problemen gereserveerd worden. Basis hutten zijn beschikbaar voor overnachting en opnieuw is dit zeker aan te raden om in contact te komen met de natuur.

    Ras Mohammed National Park

  • Ras Mohammed: Dit nationaal park is wereldberoemd onder diepzeeduikers omdat het uitzonderlijk mooie duikplekken bezit op een boogscheut van Sharm el Sheikh. Een haaienobservatieplatform geeft je de kans een glimp op te vangen van de alomtegenwoordige haaien. Verder zijn er paadjes door de mangroven, prachtige rotsformaties en woestijnlandschappen. Er is geen accommodatie, maar kamperen is geen enkel probleem, hoewel er geen winkels of café's zijn om inkopen te doen.
Terug naar bezienswaardigheden