Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: excursie naar Hurghada en omstreken
Hurghada en omstreken:

Vanuit Sharm el Sheikh kan je meermaals per dag de oversteek maken naar de overzijde van de Rode Zee. Een snelle ferry brengt je in minder dan een uur naar de bekendste en populairste badplaats van Egypte, Hurghada. Als je dacht dat Sharm el Sheikh het toppunt van het massatoerisme was, dan zal je deze mening moeten bijstellen zodra je voet aan wal zet in deze havenstad. Tientallen reusachtige resorts palmen de hele kuststrook in en het centrum van de stad is volgebouwd met ontelbare restaurants, bars, discotheken en souvenirwinkeltjes waar je alles kan kopen wat je hartje begeerd. Je zal je dan ook geen ogenblik vervelen wanneer je je in Hurghada bevindt!

Centrum van Hurghada

Indien je nood hebt aan een rustigere omgeving om optimaal te kunnen genieten van zon, zee en strand, dan kan je de drukte snel achter je laten door je te begeven naar de kleine badplaats Safaga. Dit onbeduidende vissersdorpje ligt aan het kruispunt van de kustweg en de belangrijkste weg vanaf de Rode Zee kust naar de Nijlvallei en de lokale inwoners verdienden hieraan net voldoende om in hun levensonderhoud te voorzien. Tegenwoordig brengen er echter steeds meer toeristen hun vakantie door in de enkele kleinschalige resorts die er de laatste jaren werden opgetrokken, maar verder valt er weinig tot niets te beleven in het dorpje zelf.

El Quseir

Net iets zuidelijker van Safaga, gelegen aan het kruispunt tussen de kustweg en de weg naar Luxor, bevindt zich een ander vissersstadje, El Quseir. Deze stad heeft een roemrijke geschiedenis, waarvan het oude fort het duidelijkste bewijs vormt en er valt ook meer te beleven dan in Safaga.

Terug naar excursies