Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: Geografie van het Sinaï schiereiland
Geografie van Sharm el Sheikh en het Sinaï schiereiland:

Sharm el Sheikh bevindt zich op het meest zuidelijke punt van het Sinaï schiereiland, op de plaats waar de Golf van Suez en de Golf van Aqaba elkaar ontmoeten en overgaan in de Rode Zee. In het Noorden wordt de Sinaï begrensd door de Middellandse Zee, in het Oosten is het van Israël gescheiden door de Gazastrook en in het westen is het sinds meer dan 100 jaar niet meer verbonden met het Afrikaanse continent door het door de mens aangelegde Suezkanaal.

Op het schiereiland vinden we één van de meest onherbergzame regio's ter wereld terug, de Sinaï woestijn, maar ook de hoogste bergtoppen van Egypte met als uitschieter de Dzjebel Katharina met 2.641 meter.

Sinaï kustlijn

De kustlijn van de Sinaï is zeer vlak in het Noorden met mooie zandstranden langs de Middellandse Zee. Aan de Golf van Suez en Aqaba daarentegen worden de stranden afgewisseld met torenhoge rotskliffen die zich ook onder water nog verder in de diepte storten. Dit is één van de redenen voor de onwaarschijnlijke biodiversiteit en schoonheid van de koraalriffen langs deze kusten.