Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: Duiken in de Rode Zee
Duiken in Sharm el Sheikh en de Rode Zee:

De grootste attractie voor het merendeel van de toeristen in Sharm el Sheikh is zonder twijfel de Rode Zee, en vooral dan wat zich onder de zeespiegel afspeelt. Duizenden toeristen komen speciaal elk jaar opnieuw naar Sharm el Sheikh om enkele duiken te kunnen doen in één van de mooiste onderwatergebieden van de wereld.

De Rode Zee kent niet minder dan 200 verschillende soorten hard en zacht koraal en meer dan 1000 soorten vis, waaronder verschillende haaiensoorten. Dan zijn er ook nog eens enkele duizenden ongewervelde diersoorten, zoals de prachtig gekleurde naaktslakken, die je elke keer je je hoofd onder water steekt kan ontdekken. Om nog maar te zwijgen over de veelvuldige ontmoetingen met dolfijnen en als je echt geluk hebt een zeldzame walvis...

Tropische vissen in de Rode Zee

Met al deze verscheidenheid aan onderwaterleven, een gemiddelde watertemperatuur van zo'n 25°C en een fantastische zichtbaarheid van meer dan 20 meter is het niet verwonderlijk dat de Rode Zee een echt paradijs is voor zowel de vakantieduiker als een professionele onderwaterfotograaf.

De grootste aantrekkingskracht oefenen echter de vele wrakken van vergane schepen uit. Na enkele jaren zijn ook deze volledig begroeid met de mooiste koralen en een echte oase voor enorme scholen vis. Daarbovenop hangen er bij sommige wrakken ook nog heroïsche verhalen en legenden aan vast. Het bekendste wrak is zonder twijfel de door Cousteau ontdekte Thistlegorm, een echte must voor elke duiker!

Thistlegorm

Zowel mensen die nog nooit een voet in het water gestoken hebben als doorwinterde duikers komen in Sharm el Sheikh volledig aan hun trekken door de grote verscheidenheid aan duikplekken, gaande van ondiepe en kalme koraaltuinen voor de beginners tot diepe stromingsduiken en wrakpenetratie voor de gevorderde duikers. Duikscholen vindt je op alle hoeken en plaatsen terug in Sharm el Sheikh en er is geen enkel groot hotel zonder eigen duikcenter.

Hieronder enkele links waar je meer informatie kan terugvinden over het duiken in de Rode Zee als je in Sharm el Sheikh verblijft. Hieronder nog enkele duikkaarten van de omgeving van Sharm el Sheikh: