Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links


Aangepast zoeken
Sharm el sheikh: Bedouinentocht
Bedouinen avond:

Deze excursie is een aangename manier om eens een avond niet in een bar of een discotheek door te brengen en een vleugje lokale cultuur op te snuiven. Bij het vallen van de avond verlaat je je hotel richting de woestijn, waar je in een grote bedouinentent,opgeslaan tussen de bergen, hartelijk verwelkomd wordt door rasechte bedouinen.

Kamelen van de bedouienen

Het programma bestaat meestal uit een traditionele bedouinenmaaltijd gevolgd door een bedouinendansvoorstelling. Af en toe zal je ook een buikdansvoorstelling te zien krijgen, maar dit heeft niets te meken met de authentieke bedouinencultuur. Na afloop kan je genieten van een prachtige wolkeloze sterrenhemel, zonder enige bron van lichtvervuiling kilometers in de omtrek.

Vergeet ook niet je ogen de kost te geven bij de primitieve levensomstandigheden van de Bedouinen. Ezels en kamelen zijn nog steeds de grootste bron van inkomen voor deze woestijnbewoners en het is niet moeilijk te begrijpen waarom vele jonge bedouinen reeds naar de stad getrokken zijn om een ander leven op te bouwen. Vele kan je terugvinden als jeepchauffeur tijdens een excursie omdat ze de woestijn als hun broekzak kennen en nooit de weg kwijtraken.

Terug naar bezienswaardigheden