Home
Algemene info
-Geografie
-Klimaat
-Geschiedenis
-Economie
-Transport
-Praktisch
Ontspanning
-Bezienswaardig
-Excursies
-Uitgaan
-Watersporten
-Duiken
Hotels
Vliegtickets
Promoties
Links






Aangepast zoeken
Sharm el Sheikh: Algemeen
Sharm el Sheikh:

Sharm el Sheikh staat voor de eenvoud van zon, zee en strand, aangevuld met de luxe van 5-sterren hotels, een grote winkelparadijs en een enorme keuze aan ontspanningsmogelijkheden om je tijd op de meest aangename manier door te brengen. Momenteel is Sharm el Sheikh één van de meest ontwikkelde en gemakkelijk te bereiken vakantieoorden in Egypte en verre omstreken.

Je hebt de keuze uit kleinschalige moderne hotelletjes of grote luxueuze all-inclusive resorts die tot de bekende internationale hotelketens behoren en alle diensten die je van een toeristisch vakantieoord kan verwachten: casino's, nachtclubs, restaurants, medische voorzieningen, noem maar op!

Luchtfoto Na'ama Bay

Het zwaartepunt van de toeristische activiteiten in Sharm el Sheikh bevindt zich in Na'ama Bay, net ten noorden van het eigenlijke stadje Sharm, en is snel op weg een eigen badplaats te worden. De meeste hotels hier hebben hun eigen privéstranden en luxevoorzieningen voor de Europese toeristen.

Nog iets meer noordelijk bevindt zich Sharks Bay dat stilaan dezelfde toeristische proporties begint aan te nemen als Na'ama Bay met tientallen hotels, verschillende duikscholen en al wat een vakantieganger maar te wensen heeft.

Luchtfoto Sharm el Maya

Het eigenlijke Sharm el Sheikh heeft nog de kleine baai van Sharm el Maya, vlak naast de haven, waar de meeste duikboten en de jachthaven zich bevinden. Hier is de accomodatie meestal minder luxueus dan in de hierboven beschreven baaien, maar je vindt er nog wel een pittoreske en authentieke soek terug in het oude centrum van de stad.